Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Cum Sunt Construite Monumentele Funerare?

Din ce material sunt realizate monumentele funerare?

Mai frecvent folosit decat marmura, granitul este piatra cea mai frecvent utilizata in crearea monumentelor funerare. Tipul de granit este determinat de cativa factori. Principalul factor este concentratia de minereu de cuart, feldspat, mica si amfibol. O cantitate diferita de aceste minerale are ca rezultat granit de diferite stiluri sau culori. In plus, viteza de racire si intarire a granitului determina, de asemenea, duritatea acestuia.

Blocurile din cariera sunt in mod natural prea mari si prea grele si prea aspre pentru a fi modelate de constructorul de monumente. Mai intai granitul face o oprire la o instalatie de productie, unde blocul este taiat cu un fierastrau rotativ cu diamant. Placile taiate sunt purtate catre o masina de lustruit care ii da o stralucire caracteristica monumentelor. Placile sunt taiate pentru o ultima data in bucati mai mici, apoi plecasa catre mestesugari instruiti.

Taiat si lustruit, granitul este in sfarsit pregatit pentru a fi prelucrat si proiectat de un constructor de monumente funerare. Sculptat, proiectat si stenciat, cel mai adesea manual, constructorul sableaza monumentul pana la perfectiune. Desenele trebuuie sa fie fara cusur, sunt , la urma urmei, o ramasita finala pentru a intrupa sufletul unui membru al familiei iubit, decedat. Diferite texturi si finisaje pot fi aplicate pentru a conferi fiecarui monument aspectul cel mai unic. De aici, monumentul este curatat si lustruit ultima data si este gata sa fie aÈ™ezat in cimitir. 

Sfaturi pentru alegerea unei inscriptii pentru piatra funerara

Dupa pierderea unui prieten sau membru iubit al familiei, vei avea sarcina de a face aranjamente cu privire la piatra funerara si inscriptia gravata pe aceasta. In timp ce acest lucru este intr-adevar un moment de suferinta alegerea inscriptiei permite reflectarea asupra trecutului sia a amintirilor si momentelor impartasite. Instriptiile in piatra de mormant pot fi un simbol al mostenirii celor dragi si pot include expresii sau sculpturi care reprezinta pasiuni, interese care ofera o viziune asupra vietii decedatului.

In timp ce selectarea unei inscriptii poate parea o sarcina dificila, atunci cand sunt alese cuvintele potrivite, ele pot oferi familiei tale o sursa minunată de bucurie si de confort pentru viitoarele generatii.

Nu e nici o graba in finalizarea lucrarii funerare

Este bine sa alegi ce sa incluzi. Aceasta decizie nu ar trebui sa fie grabita si nici sa nu te simti vinovat de dorinta de a procesa emotiile inainte de a te decide  la o inscriptie. Uneori este mai usor sa desemnati un membru al familiei cu deciziile de baza, deoarece prea multe sugestii pot duce la o gravura aglomerata.

Evita formularea generica pentru inscriptia funerara

Ia in considerare un citat preferat, o linie dintr-un poem, sau poate o vorba personala care insumeaza cu adevarat personalitatea celor dragi. Vorbeste cu firma care se ocupa de piatra funerara si gandeste-te la cateva idei pentru sculpturi unice sau detalii pe care le pot crea special pentru tine. Fii deschis la idei si recomandari.

Alege firma de monumente funerare potrivita

Piatra funerara trebuie sa treaca testul timpului pentru familia si mostenirea ta. Alege firma potrivita, cu destula experienta, cunostinte si compasiune. 

monumentele funerare