Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

MARMOGRANIT GAVA ART

monumente funerareVindem din stoc si la comanda monumente funerare din granit, marmursa si mozaic. Oferim transport si scrierea gratuite.

Avem o gama larga de modele deosebite, cu un design modern, iar desenele si inscriptiile sculptate sunt de asemenea facute sa reziste o lunga perioada de timp, picturile si desenele pastrandu-si autenticitatea si valoarea, dar se pot personaliza si inscriptiona in functie de dorintele dumneavoastra.

Avand o experienta bogata in domeniul prelucrarii elementelor din roci naturale, personalul nostru este completat de tehnologii moderne, astfel incat sa va oferim monumente funerare din marmura din marmura sau granit de inalta calitate la un pret avantajos.

Sa acordam acestui nefericit eveniment, consideratia care i se cuvine, sa scutim familia de toate problemele legate de desfasurarea evenimentului - aceasta este menirea noastra care ne onoreaza si ne recomanda in fiecare zi si pentru care meritam increderea dumneavoastra. 

Executam o gama variata de monumente funerare din marmura masiv, granit masiv, cavouri, glafuri (plinte), gravuri si inscriptionari pe marmura si granit. Punem la dispozitia clientilor mai multe obiecte din granit si marmura cum ar fi: vaze de flori, felinare, grilaj, stalpi, statuete de diferite marimi. 

Monumentele funerare din granit au fost, probabil, o populara alegere de mii de ani, granitul fiind folosit chiar si pentru constructia interiorului piramidelor. Monumentele din granit sunt perfecte pentru un mormant care sa reziste o lunga perioada de timp, deoarece granit este printre durabile resurse naturale pe care pamantul ni le-a oferit. Granitul este folosit la nivel mondial in special in constructii, dar o mare popularitate si-a castigat-o datorita monumentelor funerare, deoarece acestea ii reda granitului o frumusete aparte. De-a lungul secolelor, granit a fost pentru mult timp cunoscut ca o eleganta piatra naturala a pamantului, iar in consecinta, pe langa ca a fost folosit foarte mult la executia monumentelor funerare, a mai fost folosit si pentru a se construi multe dintre importante structuri ale lumii. Artisti si arhitecti din toate colturile lumii (vechii greci si romanii) s-au folosit de granit in creatiile lor atemporale. Prin urmare, monumentele funerare din granit sunt perfecte pentru amintirea celor dragi de catre generatile urmatoare nu doar din cauza acestor legaturi istorice, ci si datorita rezistentei sale in timp.

cruci marmura granit

Ce este granitul şi ce trebuie să ştim despre granit ?

Granitul (italiană granito, „granulat“) este o rocă magmatică masivă, cu cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, formată la adâncimi mari, conținând în principal cuarț, feldspat sau minerale de culoare închisă ca mica. Granitele se formează din magma acidă bogată în silicați, care vine din adâncime (fenomen favorizat de mișcările tectonice) și care în apropierea suprafeței pământului (adâncime de sub 2 km) se solidifică prin răcire lentă în crăpăturile scoarței având uneori un diametru de câteva sute de kilometri.

- Feldspaţii si cuarţ-ul au o rezistenţă deosebită, ceea ce îi conferă granitului proprietăţile sale anti-abrazive. De aceea granitul este folosit pe scară largă ca şi material de construcţii.

- Granitul suportă schimbări minore în funcţie de variaţiile de temperatură De aceea granitul este folosit în aplicaţii ce necesita precizie, montajul lui se realizează fără rosturi de dilataţie. Poate fi folosit cu succes atât la interior cât şi la exterior, nefiind afectat de intemperii şi schimbări de temperatură.

- Granitul este un material foarte dur, cu mare rezistentă la flexare, ceea ce îl face ideal pentru a prelua si suporta greutăţi mari, fiind folosit la realizarea pardoselilor pentru trafic greu şi intens.

- Deasemenea granitul este rezistent la actiunea multor acizi şi soluţii caustice. De aceea granitul este folosit cu predilectie pentru blaturi de bucătărie, chiuvete, băi şi duşuri pentru că rezistă în timp, nu se zgârie, nu se pătează, nu este afectat de variaţiile de temperatură, şi nu îşi schimbă culoarea.

pietre funerare

Ce este marmura şi ce trebuie să ştim despre marmura ?

Marmura este o roca metamorfica, compusa in o mare parte din calcit si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Din punct de vedere petrografic, marmurele sunt calcare sau dolomite cu cristale de calcit bine dezvoltate datorita proceselor metamorfice la care au fost supuse. Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt urmatoarele: alba, cenusie, gri, neagra si rosie, datorate in general impuritatilor continute ( rosu de la sarurile de Fier, cafeniu de la cele de Mangan, cenusiu de la Grafit etc ), iar venulatia se datoreaza numeroaselor fisuri umplute ulterior cu calcit secundar.

Marmura se formeaza din calcar sub actiunea caldurii si presiunii de peste ani in scoarta terestra. Aceste presiuni sau forte de presiune determina calcarul sa-si schimbe textura si aspectul, proces numit recristalizare. Materialele fosilizate in calcar, impreuna cu minerale, recristalizeaza si formeaza boabe mari, grosiere de calcit.

Impuritatile prezente in calcar in cursul perioadei de recristalizare afecteaza/ modifica compozitia minerala a marmurei. La temperaturi relativ scazute, impuritatile de siliciu formeaza cristale de cuart. La temperaturi mai ridicate, dioxidul de siliciu reactioneaza cu carbonatii pentru a produce diopside sau forsterite. La temperaturi foarte ridicate, mineralele rare de calciu se transforma in marmura. In prezenta apei se pot forma si alte minerale. Prezenta de fier, aluminiu si siliciu poate duce la formarea de hematite si magnetite.

Mineralele rezultate din impuritati dau marmurei o mare varietate de culori. Marmura o pura din punct de vedere al calcitului este cea de culoare alba. Marmura care contine hematite sunt de culoare rosiatica, cea care contine limonit este galbena si cea care contine serpentine este de culoare verde.

Marmura nu poate fi impartita cu usurinta in foi de dimensiuni egale si trebuie sa fie exploatata cu grija. Roca se poate sparge daca sunt utilizati explozivi. Blocurile de marmura sunt exploatate cu masini care taie santuri si care fac gauri in stanca. Delimitarea unui bloc de marmura de catre mineri se realizeaza prin trasarea de santuri si gauri. Desprinderea blocului se face cu pene si masini speciale, blocurile astfel obtinute debitandu-sa cu fierastraie la forma si dimensiunea dorita, dupa care se finiseaza si se lustruiesc conform solicitarilor.

cruci funerare

Localizare MARMOGRANIT GAVA ART
Galerie Monumente Funerare Moeciu